Vegan Pizza Dough Recipe

Nederlandse Versie

Today I’ll tell you how to make perfect vegan pizza dough. You get to top it up with whatever you like – whether it’s avocado, pineapple or mushrooms! Up for a bigger challenge? Try this Vegan Pretzel Pizza recipe!

Vegan Pizza Dough

 • Servings: 2
 • Difficulty: easy
 • Print

Ingredients

 • 375 g self-raising flour
 • 1/2 tsp salt
 • 7 g (1 sachet) dried yeast
 • 2 tbsp (garlic) oil
 • 225 ml water

Mix the flour, salt and dried yeast and add the oil. Then, while mixing, slowly add water. Keep mixing until you get a sticky dough. Knead the dough thoroughly – if it’s too sticky, you can use some flower to keep it off your hands. Split the dough and roll two balls. Let it rise for about ten minutes. Preheat the oven to 200 degrees and prepare your toppings in the meanwhile.

After this, you can roll them out and make perfect pizzas! When you’ve added all your favorite toppings, put in the oven for 15 minutes. Ta-da!


Vegan Pizza Deeg Recept

pizzadough1

Vandaag vertel ik jullie hoe je perfect vegan pizza deeg maakt. Je kunt de pizza beleggen met wat je maar wil – of dat nou avocado, ananas of champignons is! Toe aan een uitdaging? Probeer dan eens deze vegan pretzel pizza!

Vegan Pizza Deeg

 • Servings: 2
 • Difficulty: makkelijk
 • Print

Ingredients

 • 375 g zelfrijzend bakmeel
 • 1/2 tsp zout
 • 7 g (1 zakje) gist
 • 2 tbsp (knoflook) olie
 • 225 ml water

Mix de bloem, zout en gist en voeg de olie toe. Voeg dan geleidelijk het water toe en blijf mixen tot je een plakkerig deeg krijgt. Kneed het deeg grondig – als het te plakkerig is kun je wat bloem gebruiken om het van je handen te krijgen. Verdeel het deeg in tweeën en rol er twee bollen van. Laat ze tien minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid in de tussentijd je toppings voor.

Rol de deegballen uit en maak er pizzavormen van. Beleg je pizza met jouw favoriete toppings en zet de pizza’s 15 minuten in de oven. Ta daa!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: