Lifestyle Uncategorized

The Weekly Vegan Update: Being a Kitchen Witch

Nederlandse Versie
I hope you are having a lovely day so far! Please join me in this weekly vegan update, in which I will tell a bit more about a new hobby of mine: being a witch in the kitchen…

No, I haven’t grown a wart on my nose, and my skin hasn’t turned green yet, but lately I’ve been feeling like a witch – busy with picking herbs, flowers, making natural mouthwash and cleaning with coconut oil. Ron jokingly has started calling me a witch every time I tell him about something new I’ve done, like making elderflower syrup, so I’ll just wear the name with pride.

The Kitchen Witch Guide to Herbs
A new project of mine is this guide to herbs, in which I share my knowledge (mainly obtained by working at Holland & Barrett and doing my own research) of certain plants, herbs and flowers. For now, it only has one entry, namely chamomile, but I’m planning to do much more over the summer. Just so you know, the next one is going to be on lavender, my most favorite flowering plants (I even have it tattooed on my ankle!)

christin-hume-505815-unsplash

Essential oils and aromatherapy
Fragrances and smells can influence your mood in many ways. A hint of freshly cut grass can take you back to your childhood and the smell of freshly baked products will most definitely lift up your mood. A special scent for me can be found when doing laundry – I just love the smell of a dryer that’s turned on. It’s a combination of fabric softer and fresh linen I think, but it’s a smell that always makes me feel good.

I’m very interested in how these fragrances work, and how we can use essential oils and aromatherapy to influence our moods. That’s why I’ve decided to try and study it from home, follow some online courses, and try finding real-life courses in Oxford as well. I don’t know how I would put the knowledge into use just yet, but for the moment being I just feel like this is something I must delve into.

@waxmeltcorner brand rep
I was approached by a new company who will be selling wax melts very soon! I asked if they were looking for a brand rep, and indeed they were. They are sending over some wax melts for me to try and write a review about, so I hope that soon I can convince you to also buy one of their products! Find the Wax Melt Corner on Instagram and Facebook.

That’s it for this week, my dear followers! Make sure to follow @kitchenoflion on Instagram and Facebook and never miss a thing! 

Photos by Vero Photoart and Christin Hume on Unsplash

 


vero-photoart-140937-unsplash

Ik hoop dat je vandaag een goede dag hebt en nu even lekker neerstrijkt om deze wekelijkse vegan update te kunnen lezen, waarin ik vertel over mijn nieuwe hobby: een heks in de keuken zijn…

Nee, er groeit niet spontaan een wrat op mijn neus, en de laatste keer dat ik in de spiegel keek was mijn huid niet ineens groen geworden. Maar de laatste tijd voel ik me wel een beetje een keukenheks – ik ben veel bezig met het plukken van kruiden, bloemen, ik maakte zelf mondwater, en maak schoon met kokosolie. Ron is gekscherend begonnen me een heks te noemen telkens als ik hem vertel over iets nieuws dat ik heb uitgeprobeerd, zoals vlierbloesemsiroop maken, maar ik draag de naam met trots!

De Keukenheks Kruidengids
Een nieuw project van mij is deze gids voor kruiden, waarin ik mijn kennis deel (voornamelijk opgedaan door bij Holland&Barrett te werken en zelf onderzoek te doen) van bepaalde planten, kruiden en bloemen. Voorlopig staat er nog maar één bloem in, namelijk echte kamille, maar ik ben van plan om in de zomer veel werk ervan te maken. De volgende op mijn lijst is lavendel, mijn meest favoriete plant (ik heb zelfs een takje lavendel op mijn enkel laten tatoeëren!)

christin-hume-505815-unsplash

Etherische oliën en aromatherapie
Geuren kunnen je humeur op vele manieren beïnvloeden. Een vleugje vers gemaaid gras kan je bijvoorbeeld al terugbrengen naar je jeugd, en de geur van versgebakken brood maakt iedereen wel blij. Een speciale geur voor mij is te vinden bij het doen van de was – ik vind de geur van een droger die aanstaat echt heerlijk. Het is een combinatie van wasverzachter en fresh linen denk ik, maar het is een geur waar ik altijd van opkikker.

Ik ben zeer geïnteresseerd in hoe al deze geuren werken, en hoe we etherische oliën en aromatherapie kunnen gebruiken om onze stemmingen te beïnvloeden. Daarom heb ik besloten om me er meer in te gaan verdiepen, een paar online cursussen te volgen en uit te zoeken of er in Oxford cursussen gegeven worden. Ik weet nog niet hoe ik deze kennis ga gebruiken, maar voorlopig voel ik dat dit iets is waarin ik mij echt graag wil verdiepen.

@waxmeltcorner brand rep
Ik werd benaderd door een nieuw bedrijf dat zeer binnenkort “wax melts” gaat verkopen. Ik vroeg ze of ze op zoek waren naar een “brand rep”, oftewel iemand die ze kan helpen bij het nieuws verspreiden over hun bestaan en de producten die ze verkopen. Het antwoord was ja, en ik kreeg te horen dat ze me binnenkort wat wax melts willen opsturen. Het idee is dat ik er een recensie over ga schrijven (en jullie hopelijk overtuig om ook een van hun producten te kopen!) Vind The Wax Melt Corner op Instagram en Facebook.

Dat is het alweer voor deze week, mijn lieve volgers! Zorg ervoor dat je @kitchenoflion op Instagram en Facebook volgt zodat je nooit iets hoeft te missen!

Foto’s door Vero Photoart en Christin Hume op Unsplash

1 comment on “The Weekly Vegan Update: Being a Kitchen Witch

  1. Pingback: The Weekly Vegan Update #7 – Kitchenoflion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: