Spirituality

The Full Strawberry Moon

Nederlandse Versie

The Strawberry Moon is special in more ways than one – its pink shade is mesmerizing and it marks the halfway point of the year. It is the last full moon to peak just before the Summer Solstice – the longest day and shortest night of the year.

Wild Strawberries
Although the Full Moon in June goes by many names – such as Rose Moon, Hot Moon, and Mead Moon – it is most commonly known as the Strawberry Moon. The wild strawberries that start to ripen during early summer gave name to this particular moon. Have you spotted wild strawberries already? A couple of weeks ago, I noticed that there was a patch of wild strawberries growing in front of our house. I’d never seen them before, even though this is our third Summer in this house! Something magical, indeed.

The Strawberry Moon Peak
The Full Strawberry Moon peaks at 4:31 a.m. EST on 17 June. You might be already asleep by then, but because it peaks in the middle of the night, we can partake in rituals leading up to the peak on Sunday 16, as well as rituals all day on Monday 17 June. If you want to cleanse your crystals during Strawberry Moon, click here for a guide.

Feelings associated with the Strawberry Moon
Like every month, the Strawberry Moon is a monthly time of cleansing and renewal. Traditionally this moon is associated with a ripening and fullness of life. It is a good opportunity to review and evaluate your own progress on the many goals manifested throughout the last half year.

Did you stay up to see the Full Strawberry Moon? How did you celebrate it? Let me know in the comments!

Photo by Adi Ulici on Unsplash


adi-ulici-243311-unsplash (1)

De Strawberry Moon is op verschillende manieren bijzonder – de roze kleur is fascinerend, en deze volle maan markeert een half jaar. Het is de laatste volle maan die vlak voor de zomerzonnewende piekt – de langste dag en de kortste nacht van het jaar.

Wilde Aardbeien
Hoewel de Volle Maan in juni vele namen kent – Rose Moon, Hot Moon en Mead Moon – staat ze het meest bekend onder de naam Strawberry Moon. De wilde aardbeien die in de vroege zomer beginnen te rijpen, gaven deze naam aan deze specifieke volle maan. Heb jij al wilde aardbeien gevonden in de natuur? Een paar weken geleden merkte ik dat er een veldje wilde aardbeien groeide vlak voor ons huis. Ik had ze nooit eerder opgemerkt, ook al is dit onze derde zomer in dit huis. Heel magisch!

De piek van de Strawberry Volle Maan
Deze volle maan in juni piekt op 17 juni om 16:31 EST. Je slaapt dan misschien al, maar omdat het midden in de nacht piekt, kunnen we zowel op zondag 16 juni als op maandag 17 juni de hele dag aan rituelen doen. Als je je kristallen wilt reinigen tijdens de Strawberry Volle Maan, klik dan hier.

Gevoelens die in verband staan met de Strawberry Volle Maan
Zoals elke maand is deze maan een goed moment voor reiniging en vernieuwing. Traditioneel gezien wordt deze maan geassocieerd met rijping en volheid van het leven. Het is een uitstekende gelegenheid om je eigen vooruitgang van het afgelopen half jaar te evalueren en zien wat je allemaal bereikt hebt.

Ben jij opgebleven om de Strawberry Volle Maan te kunnen zien? Hoe heb je het gevierd? Laat het me weten in de reacties!

Photo by Adi Ulici on Unsplash

 

0 comments on “The Full Strawberry Moon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: