Lifestyle minimalism

Green Challenge: The Minimalism Game

Nederlandse Versie

IMG_20181010_180637_554

Ever heard of the Minimalism Game? Neither did I. I came across it while Twittering and it immediately sparked my interest. I was reading more about it on Het Grote Groene Geluk (freely translated to “The Big Green Happiness”) – they wrote they’ll be starting a new Minimalism Game in November, but I don’t feel like I can wait that long (especially with Nanowrimo coming up next month!) That’s why I’ve decided I’ll start today.

What it the Minimalism Game? On the first day, you get rid of one item. On the second, you get rid of two items, on the third, three items, and so forth. After thirty days, you’ve gotten rid of 465 items! Crazy, right? Not sure if I can make it, but I do love a challenge once in a while.

The challenge doesn’t mean you should recklessly throw everything away. Think about donating stuff, or giving it away to someone who can really use it. Only if you think there’s no use for it, throw it away, but make sure to recycle it!

I already got rid of one thing – a box of Thank You cards I’ve never used. I’ve left them at the Old Lodge for someone else to take.

Follow my progress on Instagram and let me know if you’ll be playing The Minimalism Game with me!


IMG_20181010_180637_554

Ooit gehoord van de Minimalism Game? Ik ook niet. Ik kwam het onlangs tegen terwijl ik aan het Twitteren was en het wakkerde direct mijn interesse aan. Ik las er meer over op Het Grote Groene Geluk – zij begint in November met een nieuwe ronde van de Minimalism Game, maar ik kan niet wachten (zeker niet aangezien Nanowrimo volgende maand ook weer begint)! Daarom begin ik gelijk vandaag.

Wat houdt de Minimalism Game in? Op de eerste dag van de uitdaging doe je één item weg, op de tweede dag twee, op de derde dag drie, en zo voort. Na dertig dagen heb je 465 items weggedaan! Gek, toch? Ik weet niet zeker of ik dat vol kan houden, maar ik ga uitdagingen maar al te graag aan.

De uitdaging betekent overigens niet dat je alles zomaar moet weggooien. Kijk of je iets kunt doneren, of geef het weg aan iemand die het goed kan gebruiken. Alleen als je ervan overtuigd bent dat er echt niks meer mee gedaan kan worden, gooi je het weg, maar zorg ervoor dat je het juist recyclet!

Het eerste item heb ik al weggedaan – een doosje met Thank You kaartjes waar ik niks mee deed. Ik heb ze bij de “Old Lodge” achtergelaten zodat iemand anders ze mee kan nemen.

Volg mijn vooruitgang op Instagram en laat me weten of jij de uitdaging samen met mij aangaat!

6 comments on “Green Challenge: The Minimalism Game

 1. Wat leuk dat je mee gaat doen, en zelfs al begonnen bent! Ik ga je volgen op instagram!

  Liked by 1 person

  • Ik kon gewoon niet wachten! Ik verzin vaak genoeg smoesjes om maar niet dingen weg te hoeven doen, maar tegelijkertijd maken veel spullen om me heen me niet echt gelukkig, eerder het tegenovergestelde. Het kan best overweldigend zijn wat je allemaal om je heen verzamelt!

   Liked by 1 person

 2. Succes! Ik heb m vorig jaar ook gedaan, maar het was niet mijn methode. Wel heel leuk om te doen hoor, je ontdekt echt van alles (en dat is niet persé een goed iets, hahaha).

  Like

 3. Pingback: Green Challenge: Two weeks of #MinimalismGame

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: