Recipes

The power of turmeric

Nederlandse Versie
At my time at Holland&Barrett, I learned that there are loads of health benefits of turmeric and curcumin. Whilst some people claim that it can even cure cancer, I’m being a bit more careful – I don’t think we can ascribe that kind of power to turmeric. But it does work as an anti-inflammatory and is supposed to increase the antioxidant capacity of the body.

But the main reason I use turmeric is because it gives me a real boost when I’m feeling low. The week before last week I had a cold, which was a real bummer because two of my friends came over to enjoy Oxford! I made a turmeric drink that helped me feel way better. And now I’m sharing the recipe with you! You should drink this while it’s still hot. Turmeric is absorbed best by the body in combination with black pepper, an oily substance, and heat.

Ingredients

  • Tablespoon of turmeric
  • Tablespoon of coconut oil
  • A pinch of black pepper
  • Tablespoon of cacao
  • Hot water

Put the turmeric, cacao, and black pepper in a mug. Add hot water and stir a spoonful of coconut oil in it.

Ps. If you’re fond of your white mugs, please don’t use them for this drink! The turmeric will leave yellow stains!


 

IMG_20180827_144919_328

Toen ik nog bij Holland&Barrett werkte, leerde ik dat er heel wat gezondheidsvoordelen zitten aan tumeriek en kurkuma. Hoewel sommige mensen claimen dat het kanker kan genezen, ben ik iets voorzichtiger – ik denk niet dat we zóveel macht toe moeten schrijven aan tumeriek. Maar het werkt wel ontstekingsremmend en het zou de antioxidantcapaciteit van het lichaam vergroten.

Maar de voornaamste reden dat ik tumeriek gebruik is omdat het me een boost geeft als ik me wat minder lekker voel. Niet vorige week, maar de week daarvoor had ik last van verkoudheid, wat erg jammer was omdat twee van mijn vrienden op bezoek waren in Oxford! Ik maakte een tumeriek drankje dat ervoor zorgde dat ik me veel beter voelde. En nu wil ik mijn recept delen met jou! Je moet dit drankje drinken als het nog warm is. Tumeriek wordt het best door het lichaam opgenomen in combinatie met zwarte peper, vet, en warmte.

Ingrediënten

  • Eetlepel tumeriek
  • Eetlepel kokosolie
  • Snufje zwarte peper
  • Eetlepel cacao
  • Heet water

Doe de tumeriek, cacao, en zwarte peper in een mok. Voeg heet water toe en roer er een lepel kokosolie in.

Ps. Als je dol bent op je witte mokken, gebruik die dan vooral niet voor dit drankje! Tumeriek laat gele vlekken achter. Zou toch flink zonde zijn van je servies!

0 comments on “The power of turmeric

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: