Inspiration Lifestyle Reviews

The Wax Melt Corner Review

Nederlandse Versie
Wax Melt Corner was so kind to gift me three of their new wax melts, lavender escapesea breeze and fresh linen. In this review I’ll share my very honest opinion about their products.

About Wax Melt Corner
The company is owned by two friends who wanted to start a business together for a long time and finally decided to take a leap into the unknown! They started hand pouring wax melts for themselves to use at home a few months back and wanted to share them with the world. They have rigorously tested their products to ensure that the best quality possible has been achieved. This is evident in their products, which are of great quality, as you will read further on.

All wax melts are hand made at their homes in Liverpool with 100% soy wax (which makes it vegan friendly!). With a variety of fragrances, Wax Melt Corner aims to cater to all tastes and preferences. Wax Melt Corner takes time and care to ensure that every product fills your home with as much joy as it has been to make it.

IMG_5226

Lavender Escape
By now you should know that I really love lavender – the fragrance is so soothing and calming! – but as you might know, when it comes to lavender used in cleaning products, there’s lavender and lavender. Or, as a friend of mine put it, “I always associate lavender scent with toilet freshener”. I’m glad I can tell you that the lavender scented wax melts from the Wax Melt Corner are definitely like real lavender. There’s nothing chemical about it, just the fresh, soothing smell of lavender.

Sea Breeze
Oh wow. If you could just smell this… The Sea Breeze wax melts are like a day on the beach. It has a hint of salty water, a fresh breeze, sun cream lotion, and it’s almost as if my feet are buried in the sand… If you could pick just one wax melt, I would say go for the sea breeze. And that’s a lot coming from me, since lavender is my favorite scent ever! This wax melt brings back memories, as soon as I put it on the wax melt burner I was longing for the sea… I was born near the sea, and I will always be a child of the sea. I miss it so much, just jumping on my bike for a 30 mins ride and then strolling across the beach. Yes, this sea breeze scented wax melt definitely did it for me (it’s on my wax melt burner as I’m writing this!)

Fresh linen
Okay, so last but not least the fresh linen wax melts. I must say, the scent is amazing, it’s just like you’d wish your clothes and bedding could smell all day long. And I mean that, it has that freshness, something sweet, and warm. But I’m afraid I must say that I think this is my least favorite of the three It’s a bit overwhelming. I had to keep open a window because the scent was quite heavy after about thirty minutes. When I cut one in half it was much better – for me, that is. The scent itself is very good (when my partner came home from work he asked if I’d changed the bedding!) and its strength might be perfect to you. Everyone is different, so don’t miss out on the fresh linen wax melts just because I told you it’s a bit too much for me. 

IMG_5278
Can we just take a moment here to appreciate the beautiful handwriting on these packages!

Conclusion
What can I say… The products that Wax Melt Corner so kindly gifted me are simply amazing. I truly like the Lavender Escape – but hey, I’m a bit biased, since I love everything lavender-scented. 😉 The Sea Breeze wax melts really got to me, bringing back memories and making me long for the sea. This is not as weird as you might think – the sense of smell is closely linked with memory. I think it’s incredible that a company so “young” has already accomplished something like this – usually it takes years and years of development to get a product that’s just perfect.
For the fresh linen, in small doses it’s a perfect scent for me, and even though my partner isn’t too fond of “all those smelly wax melts” (how dare he!), he does like the fresh linen wax melts.

Wax Melt Corner on Social Media
You can find Wax Melt Corner on Instagram (@waxmeltcorner) and on Facebook (Wax Melt Corner). Make sure to head over to their account and like them for up-to-date news and the latest products!

Do you use wax melts? What’s your favorite scent? Let me know what scents you’re ordering from Wax Melt Corner in the comment section! 🙂 

Disclaimer: The products mentioned in this article were gifted by Wax Melt Corner. I did in no way receive any payment for posting this review on Kitchenoflion. For more info, please visit my disclaimer.


IMG_5236

Wax Melt Corner stuurde mij drie van hun nieuwe waxmelts op om te proberen, namelijk Lavender Escape, Sea Breeze en Fresh Linen. In deze recensie deel ik met jullie wat ik van deze producten vond!

Over Wax Melt Corner
De Wax Melt Corner is opgezet door twee vriendinnen die samen een bedrijfje wilden beginnen en uiteindelijk besloten om een sprong in het diepe te maken! Ze begonnen met het gieten van waxmelts voor persoonlijk gebruik, maar besloten na een paar maanden dat ze hun producten wilden delen met de wereld. Alle waxmelts zijn van tevoren grondig getest om er zeker van te zijn dat alleen de beste kwaliteit verkocht wordt. Dit komt mijns inziens duidelijk naar voren in hun producten, die van hoge kwaliteit zijn.

Alle waxmelts worden met de hand gemaakt in Liverpool, met 100% soja was (waardoor het vegan-friendly is!). Wax Melt Corner probeert iedereen tegemoet te komen door een groot aanbod aan verschillende geuren aan te bieden. Wax Melt Corner neemt de tijd om ervoor te zorgen dat elk product jouw huis zal vullen met net zoveel vreugde als het voor hen was om het te maken.

IMG_5236

Lavender Escape
Inmiddels zal wel duidelijk zijn dat ik echt gek ben op de geur van lavendel! Het is zo rustgevend en kalmerend. Maar zoals je misschien ook wel weet, is er lavendel, en lavendel. Of, zoals een vriendin van mij het zei: “Ik associeer lavendelgeur altijd met toiletverfrisser”. Ik ben blij dat ik je kan vertellen dat de waxmelts van Wax Melt Corner ruiken als the real deal, échte lavendel dus. Er is niets chemisch aan, alleen de frisse, rustgevende geur van lavendel.

Sea Breeze
Oh. Allemachtig. Als je zou kunnen ruiken wat ik nu ruik… De Sea Breeze waxmelt is als een dag op het strand. Een vleugje zilt water, een frisse bries, zonnebrandcrème en het lijkt bijna alsof ik al met mijn tenen in het zand graaf. Als je maar één waxmelt van Wax Melt Corner zou mogen kiezen, ga dan alsjeblieft voor deze geur. En dat zegt heel wat, aangezien lavendel normaal gesproken mijn meest favoriete geur is! Deze Sea Breeze waxmelt bracht gelijk herinneringen naar boven toen ik het in de brander zette. Het deed me verlangen naar de zee… Ik ben in Zeeland geboren, en ik zal denk ik altijd een kind van de zee zijn. Ik mis het echt om niet gewoon op de fiets te kunnen stappen en binnen 30 minuten op het strand te kunnen zijn. Het nadeel van in hartje Engeland wonen. Ja, deze Sea Breeze wax melt deed het voor mij (ik ben ‘m nu gewoon weer aan het branden terwijl ik deze review schrijf!)

Fresh linen
Goed. Last but not least, de Fresh Linnen. Ik moet zeggen dat de geur echt fijn is, als het even kon zou ik willen dat mijn kleding en beddengoed dag en nacht zo zou ruiken! Ik bedoel, het heeft die frisheid, maar tegelijkertijd ook iets zoets en warms. Maar ik ben bang dat deze waxmelt toch minst favoriet is hier. De geur is iets te overweldigend. Ik moest een raam openzetten omdat de geur na zo’n 30 minuten gewoon écht te zwaar was, je weet wel, hoofdpijn, alles. Als ik een blokje ervan in tweeën snijd houd ik het veel beter uit – zoals ik al zei, de geur is heerlijk, maar het is best wel overweldigend. Toen mijn vriend thuiskwam van het werk vroeg hij of ik het beddengoed had gewassen, zo “echt” ruikt het dus!
Voor een ander is de sterkte misschien perfect. Iedereen is anders, dus als jij van wat zwaarder geparfumeerde wax melts houdt, zorg er dan voor dat je deze in huis haalt en laat je niet door mij tegenhouden.

IMG_5278
Complimentjes voor het prachtige handschrift op de verpakkingen!

Conclusie
Wat kan ik zeggen… De producten die ik van Wax Melt Corner cadeau kreeg, zijn gewoon geweldig. Ik vind Lavender Escape heerlijk – maar hey, ik ben wel een beetje bevooroordeeld aangezien ik hoe dan ook altijd voor lavender zou kiezen. De Sea Breeze daarentegen deed het ‘m echt voor mij. Het bracht herinneringen bij me omhoog en deed me echt verlangen naar de zee. Dat is misschien niet zo raar als je zou denken – het reukvermogen is nauw verbonden met het geheugen. Ik vind het echt ongelooflijk dat een bedrijf dat pas net bestaat, al zoiets heeft kunnen bereiken – meestal duurt het jaren en jaren om een product te ontwikkelen dat simpelweg perfect is.
Wat de Fresh Linen betreft, in kleine hoeveelheden is het een perfecte geur voor mij. Hoewel mijn vriend niet zo gek is op “die stinkende waxmelts” (hoe durft hij!), vond hij de Fresh Linen versie grappig genoeg juist wél lekker.

Wax Melt Corner op Social Media
Je kunt Wax Melt Corner vinden op Instagram (@waxmeltcorner) en op Facebook (Wax Melt Corner). Ga naar hun accounts en geef ze even een dikke like zodat je al hun updates en nieuwste producten niet mist!

Gebruik jij waxmelts? Wat is jouw meest favoriete geur? Laat me weten welke geuren jij zou bestellen bij Wax Melt Corner in een reactie! 🙂 

Disclaimer: De producten die in dit artikel genoemd worden zijn geschonken door Wax Melt Corner. Ik heb op geen enkele manier geld ontvangen voor het plaatsen van deze recensie op Kitchenoflion. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

 

0 comments on “The Wax Melt Corner Review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: