Activism Inspiration Lifestyle

The Weekly Vegan Update: OVA and Oxford Vegan Market

Nederlandse Versie

Last Sunday, I went to Oxford Vegan Action for an Outreach, and after that I met up with some friends for the Oxford Vegan Market. There’s so much to tell you this week!

This is the first time of the year that I’ve been able to write for Kitchenoflion while sitting outside! I’ve got my coffee fix, the sun’s out, and I can hear birds in the background. Oh, how I love the summer! Summer also means barbecues, salads, refreshing drinks and homemade healthy popsicles. There will be lots of new vegan recipes on Kitchenoflion soon, so stay tuned!

Oxford Vegan Action
Last Sunday I went to another outreach from the Oxford Vegan Action. I brought some of my vegan cookbooks to display, for inspiration. I think one of the reasons why people hesitate to become vegan is because they don’t know what to eat. Vegans only eat grass, right? Well, joke’s on you, because a vegan diet is way more varied than just greens. Lots of people picked up the cookbooks and took pictures of recipes, and took notes as well. I think this was a great way of showing how veganism isn’t restrictive, but can actually be very varied and broaden your view on food and how to prepare it.

Oxford Vegan Market
After outreaching for about an hour, I went to the Oxford Vegan Market at Town Hall! Oh my, that was amazing. I didn’t even spend that much – I restricted myself to a tenner – but it was so nice to see all these vegan initiatives! It really gives me hope for the future. I bought three packs of snacks from Innate, two packs of butternut squash squares and one beetroot squares. Their products are 100% natural, paleo, gluten free, dairy free, grain free and, of course, vegan. And they taste delicious! The butternut squash one is like a curry, whilst with the beetroot squares you can really taste the natural flavor of beetroot. The spinach & coconut squares were already sold out, otherwise I’d got one of those as well!

The other thing I got was a spreadable cheese alternative from Heavenly Free From. It’s made of cashews and I chose the spicy one, which really tasted heavenly. Even my partner liked it, and he can be very picky about cheese alternatives.

I also walked past a stall that sold hand printed clothing, Safe & Wild. Their products are ethical – all sustainably sourced and produced – and 20% of their profits go to animal protection charities. Because I had put myself on a budget I didn’t buy anything there, but when I came home I decided to order this tee! Can’t wait for that one to be delivered so that I can try it on!

As you can read my weekend has been amazing vegan-wise, and I hope to have lots to tell you about my vegan “escapades” next week! 😉

 


IMG_20190522_132855_409Afgelopen zondag was ik aanwezig bij de Oxford Vegan Action voor een Outreach, om vervolgens met vrienden naar de Oxford Vegan Market te gaan. Er is zoveel te vertellen deze week!

Dit is overigens de allereerste keer dit jaar dat ik voor Kitchenoflion heb kunnen schrijven in de buitenlucht! Ik heb m’n bakkie koffie naast me, de zon schijnt op m’n bol en op de achtergrond hoor ik vogels fluiten. Oh, wat hou ik van de zomer!
Zomer betekent natuurlijk ook barbecues, salades, verfrissende drankjes en zelfgemaakte ijsjes. Er komen binnenkort weer veel nieuwe vegan recepten op Kitchenoflion, dus hou de website in de gaten!

Oxford Vegan Action
Afgelopen zondag ging ik weer naar een outreach van Oxford Vegan Action. Ik had een aantal van mijn vegan kookboeken meegebracht ter inspiratie. Ik denk dat één van de redenen dat mensen aarzelen om vegan te worden is omdat ze niet weten wat ze moeten eten. Veganisten eten alleen gras, toch? Nou, joke’s on you, want een vegan dieet is veel gevarieerder dan alleen groenten. Veel mensen bladerden door mijn kookboeken en maakten foto’s en aantekeningen van recepten. Ik denk dat dit een goede manier is om te laten zien dat veganisme absoluut niet beperkend is, maar eigenlijk heel gevarieerd kan zijn. Het verandert je kijk op voedsel en hoe je het op verschillende manieren kunt bereiden.

Oxford Vegan Market
Na ongeveer een uur outreachen ben ik naar de vegan markt gegaan in het stadhuis. Oh, wat was dat geweldig. Ik heb niet eens zoveel uitgegeven – ik had mezelf een budget opgelegd van een tientje – maar wat was het leuk om al die vegan initiatieven te zien! Het geeft me echt hoop voor de toekomst.
Ik kocht drie pakjes snacks van het merk Innate, twee daarvan “butternut squash squares” en eentje “beetroot squares”. Hun producten zijn 100% natuurlijk, paleo, glutenvrij, zuivelvrij, graanvrij en, uiteraard, vegan. En jeetje, wat is dat lekker! De butternut squash variant smaakt een beetje als curry, terwijl de bietenvariant echt smaakt naar bietjes. De spinazie- en kokosvariant was al uitverkocht helaas, anders had ik die zeker ook wel gekocht!

Het andere wat ik kocht was een smeerbaar alternatief voor kaas, gemaakt van cashews. Dit was van het merk Heavenly Free From. Ik koos voor de pittige variant, die echt heerlijk smaakte. Zelfs mijn vriend vond het lekker, en hij kan best kieskeurig zijn over alternatieven voor kaas!

Ik liep trouwens ook nog langs een marktkraam die met de hand geprinte kleding verkocht, Safe & Wild. Hun producten zijn allemaal ethisch verantwoord – er worden duurzame grondstoffen gebruikt en het wordt duurzaam geproduceerd – en 20% van hun winst gaat naar liefdadigheidsorganisaties voor dieren. omdat ik mezelf op een strikt budget had gezet, heb ik daar niks gekocht, maar toen ik thuis kwam kon ik de verleiding toch niet weerstaan en heb ik dit t-shirt besteld. Ik kan niet wachten tot het bezorgd wordt, zodat ik ‘m gelijk kan passen!

Zoals je kunt lezen was mijn vegan weekend echt geweldig! Ik hoop volgende week weer veel te kunnen vertellen over mijn vegan “escapades” 😉

1 comment on “The Weekly Vegan Update: OVA and Oxford Vegan Market

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: