Inspiration Spirituality

Waxing moon ritual for taking action

Nederlandse Versie
Waxing moon is upon us. This is a great time for growth, learning, creating, healing and transformation. With this waxing moon ritual, we’ll learn how to hold on to our intentions.

First phase after the new moon
The moon today is in a waxing crescent phase – the first Phase after the New Moon. The energy of the Waxing Moon is one of increased action. If you did a working on the new moon, this is a good opportunity to ask yourself: “Did it work?”. Your new moon ritual has been all about setting intentions, how is it going so far? Try to remember what you were going for, what were your goals, your intentions? If you used a talisman during your New Moon ritual, hold it and close your eyes. Focus on your breathing and think of all the steps you took to come closer to your intentions. How did you do?

Waxing moon ritual
For this ritual, you need something to write on and a pen. Light a candle, incense and use essential oils. Cedar, thyme and rosemary are quintessential waxing moon essential oils.

Take a moment to sit down in your sacred space in a comfortable position and spend a few minutes grounding and letting your thoughts come to rest. Then, when you feel the timing is right, when your body, heart and soul are in one place, think about where you are in life. Listen to your inner guidance. From here, write down how you’ve been feeling since the New Moon, what has been holding you back, what did you accomplish. If you have any new intentions you’d like to set, this is the perfect moment. If you like, after writing, put down a crystal on the paper to increase the energetic vibration.

Afterwards, thank yourself for taking the time to revisit your intentions, to check in with yourself.

Blessed be


jeremy-ricketts-14155-unsplash

De wassende maan is er weer. Dit is een mooi moment om te groeien, leren, creëren, genezen en voor transformatie. Met dit maanritueel leren we hoe we aan onze intenties kunnen vasthouden.

Eerste fase na de nieuwe maan
De maan bevindt zich vandaag in een wassende halve maan fase – de eerste fase na de nieuwe maan. De wassende maan is vol energie en helpt ons actie te ondernemen. Als je het Nieuwe Maan ritueel hebt uitgevoerd, dan is dit een goede gelegenheid om jezelf te vragen of het werkte. Het Nieuwe Maan ritueel gaat over intenties, hoe gaat het daarmee?  Probeer je te herinneren wat je intenties waren, je doelen. Als je tijdens het ritueel een talisman hebt gebruikt, houd hem vast en sluit je ogen.
Concentreer je op je ademhaling en denk aan alle stappen die je hebt genomen om dichter bij je doelen te komen. Hoe ging dat?

Waxing moon ritual
Voor dit ritueel heb je iets nodig om op te schrijven, en een pen. Steek een kaars aan, zet wierook op en gebruik etherische oliën. Ceder, tijm en rozemarijn zijn typische etherische oliën voor de wassende maan.

Ga zitten in een voor jou comfortabele positie en neem even de tijd om te aarden en je gedachten tot rust te laten komen. Wanneer je voelt dat het juiste moment daar is, wanneer je lichaam, hart en ziel op één lijn zitten, denk dan aan waar jij nu staat in het leven. Noteer hoe je je voelde sinds de Nieuwe Maan, wat hield je tegen, wat heb je bereikt? Als je nieuwe intenties hebt die je wil zetten, dan is dit het perfecte moment om dat te doen. Na het schrijven kun je je notities neerleggen en er een kristal op leggen voor meer positieve energie.

Bedank hierna jezelf voor het nemen van de tijd om je intenties opnieuw te bekijken, en dat je de tijd nam om tot rust te komen.

Wees gezegend

Photo by Jeremy Ricketts on Unsplash

0 comments on “Waxing moon ritual for taking action

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: