Michael’s Veganuary – Time flies when you’re having fun!

Nederlandse Versie

jon-tyson-204115-unsplash

Dear readers,

This week’s entry might be a bit boring. It feels like I’m living in a bubble. It really feels like time flies! I know I’m not sleeping enough, but there’s just so much to do and to discover in Oslo! One of my new hobbies is to buy groceries as cheap as possible. Every Sunday, I’m ready for the (online) prize fighter leaflets, and I compare them with my go-to cheap vegetable shop on the other side of the city. For me, this hobby helps me with the vegan challenge: because it becomes more of a game, it is really fun to shop vegetables as cheaply as possible and then make something creative with them.

I do have to say that I usually go for a simple pasta with different vegetables, or a vegetable stir fry, nothing special. So now that I’ve found out that it’s not so hard surviving as a vegan, my goal for next week is to actually live vegan. With that, I mean really spoil myself with tasty and special vegan dishes. I already have an apple pie scheduled, but let’s see next week if it has been successful (or a total disaster).

Furthermore, there is little to say about the Veganuary challenge. It really strikes me how easy it is not to consume animal products!

I hope that next week I can give you a taste of the exciting vegan experiments I’m going to try.

-Michael


jon-tyson-204115-unsplash

Lieve lezers,

Deze week vooral een heel saaie  blog van mij. Het voelt alsof ik nog steeds in een soort bubbel leef. De tijd gaat zo snel voorbij lijkt het! Ik weet dat ik te weinig slaap, maar er is zoveel leuks te doen en te ontdekken in Oslo! Zo is één van mijn nieuwe hobby’s het zo goedkoop mogelijk inkopen van boodschappen. Elke zondag zit ik klaar voor de (online) foldertjes van de prijsvechters, en vergelijk ik het met mijn go-to goedkope groentenwinkeltje aan de andere kant van de stad. Voor mijn gevoel helpt deze hobby mij ook bij de veganuary challenge: doordat het een soort spel wordt is het ook écht leuk om zo goedkoop mogelijk groentes te shoppen en daar dan iets creatiefs mee te maken.

Nu moet ik zeggen dat ik meestal pasta met verschillende groentes of een groentewok eet, niet zo heel bijzonder. Dus nu ik weet dat vegan overleven niet moeilijk is, is mijn doel voor volgende week om daadwerkelijk vegan te gaan leven. Dat wil zeggen: mezelf écht te verwennen met lekkere en bijzondere vegan gerechten. Ik heb al een appeltaart op de planning staan, maar dat zullen jullie volgende week wel zien als het gelukt is (of totaal mislukt).

Verder is er wat betreft de Veganuary challenge weinig te melden. Het valt me echt heel erg mee hoe makkelijk het is om geen dierlijke producten te consumeren!

Ik hoop dat ik volgende week jullie kan laten watertanden van de spannende vegan experimentjes die ik ga uitproberen deze week.

– Michael

Source images: Jon Tyson via Unsplash
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: