Lifestyle

One step at a time

Nederlandse Versie

Okay… Here we go.

I find this a pretty exciting moment, which might be strange, because I’ve blogged before on my travel blog. I have nothing to lose, but still, it feels exciting. I’ve postponed writing this post till everything was finished… But now that everything is actually finished, I can hardly postpone it any longer. So here it is: my fist blogpost on Kitchenoflion

Last summer, I raised £337 for Friends of the Earth. My goal was £250, a tenner for every year that I’ve been on this beautiful planet. It was nice to see how involved people were – even people who I hadn’t spoken to for a very long time, donated. Sweet! Hopefully, their donations will help Freinds of the Earth save bees, prevent plastic pollution, and so on.

With that thought in mind, I started this blog. I hope to inspire others. More specific,  want to show that a plant-based lifestyle is not at all difficult, expensive and/or annoying. You can make it as difficult as possible (like I make a sport out of buying only vegan beauty products, which can be very difficult!), but nature has so much to offer us, that it’s become unnecessary to use animal products. I’m not going to propagate veganism here too much, and I do not want to make you feel guilty for putting cow milk in your coffee, occasionally eating a hot dog (although there’s a vegan version at IKEA now!) and still walking on leather boots. I myself still own a pair of leather boots I bought three years ago, and I’m planning to wear them until they fall apart.

You won’t find recipes with meat, milk, honey or other animal products here. Instead, you will find fine plant-based substitutes for these and other animal products. So what are you waiting for? Go follow @kitchenoflion on Instagram, Twitter and Facebook, add this blog to your bookmarks, and do come by and have a look around now and then. I’ve already planned a nice giveaway for mid-September…

Now the most exciting moment: pressing the “publish” button. Five… four… three… two… one…

Weblog launched!

 


Oké… Daar gaan we dan.

Ik vind dit een behoorlijk spannend moment, wat misschien vreemd is, aangezien ik toch wel vaker stukken schrijf op mijn reisblog. Ik heb niets te verliezen, maar toch voelt dit spannend. Ik heb het zelfs voor me uitgeschoven, iets wat later nog wel zou gebeuren, als alles rond was… Maar nu alles inderdaad rond is, kan ik het moeilijk nóg langer uitstellen. Dus bij dezen. Mijn eerste post.

Afgelopen zomer heb ik voor Friends of the Earth 337 pond op kunnen halen. Mijn doel was 250, een tientje voor elk jaar dat ik op deze prachtige wereld rondloop. Het was fijn om te zien hoe betrokken mensen zijn bij het redden van de wereld – sommige mensen had ik al tijden niet gesproken, maar doneerden wel. Lief! Hopelijk kan Friends of the Earth, mede dankzij hen, bijen redden, plastic pollutie tegengaan, en nog veel meer. Met die gedachte in mijn achterhoofd begin ik aan deze blog. Ik hoop anderen te kunnen inspireren. Wat ik vooral wil laten zien is dat een plantaardige leefstijl helemaal niet moeilijk, duur en vervelend is. Je kunt het natuurlijk zo moeilijk mogelijk maken (zo maak ik er een sport van om zoveel mogelijk schoonheidsproducten dierenleedvrij te kopen, wat héél moeilijk is!), maar in de basis heeft de natuur ons zoveel te bieden, dat we niet hoeven te grijpen naar dierlijke producten. Ik ga het veganisme hier niet propageren, en ik wil je al helemaal geen schuldgevoel aanpraten als je wél nog koeienmelk door je koffie drinkt, af en toe een hotdog eet bij Ikea (maar er is tegenwoordig een vegan variant!) en nog op leren schoenen loopt. Ik heb zelf ook nog een paar leren laarzen die ik drie jaar geleden gekocht heb, en die ik gewoon wil dragen tot ze uit elkaar vallen. Weggooien is zonde!

Wat zul je hier nog meer niet vinden? Recepten met vlees, melk, honing, of andere dierenproducten. Je zult hier wél hele fijne plantaardige vervangers voor dierlijke producten vinden. Dus waar wacht je nog op! Volg @kitchenoflion op Instagram, Twitter, en Facebook, voeg deze blog toe aan je bookmarks, en kom vooral eens rondsnuffelen. Er staat al een leuke giveaway in de planning halverwege september…

Nu het spannendste moment: drukken op de “publiceer” knop. Vijf… vier… drie… twee… één…

Weblog gelanceerd!

2 comments on “One step at a time

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: